Nu är sommaren här på riktigt. Vilket förmodligen innebär att du nu också ansvarar för att planera aktiviteter för hela hushållet.

Vi har därför skapat en lista med sommarnöjen till hela 31 dagar för att få dig och familjen att komma igång och hålla igång. Listan är nämligen gjord för barn i alla åldrar och storlekar. Vi vill att alla ska kunna använda sin fantasi och sina kroppar för att ha så roligt som möjligt.

På Acon är vi övertygade om att en studsmatta eller en airtrack är bra föremål för varje bakgård eller fritidsrum. Så du kommer att se några idéer med dessa som inspiration. Men det finns också massor av roliga saker att göra utan en studsmatta eller airtrack. När du läser listan, tänk på olika platser och föremål i ditt hem som du kan utnyttja för att ha roligt med. Vi har både fartfyllda och adrenalinpåslagna idéer men även något som är bättre för introspektion och lugna dagar.

Gör det som känns bra och ta det i vilken ordning som helst. Gör en dag i taget eller välj dina favoriter direkt från listan. Vad du än gör, gå ut och rör på dig, för oavsett hur mycket vi än försöker så vet vi att sommaren är kort.

Okej, är du redo att hoppa med och göra den bästa sommaren någonsin?


31 idéer för sommarnöje


1. Träffa varandra över en picknick

Ett av de enklaste sätten att sätta igång sommarkänslan är att duka upp ute i det fria med familj och vänner. Med en Acon har du redan en härlig plats att samla på, det enda du behöver göra är att ta med all härlig mat och njuta.


2. Premiär för en filmkväll utomhus

Det är något magiskt att tita på en film utomhus under stjärnorna. Du kan sätta upp en projektor för att göra en stor filmduk på sidan av ett hus eller ett lakan – det bli bättre än på bio! Eller så kan du alternativt ta fram en mindre enhet för att se på en film. Spännande eller hur?


3. Sätt igång lek och skoj

Hoppa med till en lekfull dag med massvis av ny nervkittlande spänning direkt på bakgården! Ge gänget några nya idéer till hoppandet från den här listan.


4. Slå upp ett tält och sov (samt titta) på stjärnorna

Det finns inget bättre än en perfekt vindstilla natt för att förena sig med naturen och friluftslivet. Andas in den friska nattluften.


5. Planera ditt nästa hopp

Förberedelser är grunden till framgång. Det kan vara inspirerande att gå ut och ägna lite tid åt att tänka på ditt nästa stora trick.


6. Disco!

Är det en studsmatta, en airtrack eller är det en scen? Spela upp din favoritspellista på Spotify och släpp loss!


7. Meditera en stund

Med sommarens hektiska aktiviteter är det alltid en bra idé att ta en stund för sig själv att koppla av och återhämta sig.


8. Filma dina hoppserier och övningar och skicka dem till Acon

Vi älskar inspiration! Kolla in alla hoppserier och övningar och skicka oss sedan en video med några av dina bästa sommarmoves @aconofficial.


9. Skapa en hinderbana

Låt kreativiteten flöda och skapa en hinderbana för att utmana familjen eller vännerna. Studsmattor och airtracks är perfekta redskap för fantasifulla utmaningar.


10. Lär dig att göra ett nytt trick (t.ex. hjula eller en bakåtvolt)

Har du funderat på vad nästa utmaning för sommaren kan vara? Ta lite tid på att undersöka hur man gör det - och förbered sedan för att öva.


11. Rita med krita

Oavsett om det är en trottoar, uppfart eller studsmatta kan du skapa en storartad spelarena med tre i rad, hoppa hage eller twister och utmana alla i familjen och grannskapet för spel!


12. Bli volontär och hjälp någon

Vi på Acon tycker att det är viktigt att hjälpa andra och att vara medveten om allas unika egenskaper och skillnader. Att volontärarbeta och tänka på sin omgivning är ett bra sätt att ladda sina batterier och påverka på många olika sätt.


13. Börja med yoga och stretching

Ta hand om sinne, kropp och själ. Oavsett hur upptagen man är finns det alltid dit att fokusera på sig själv. Yoga och stretching ger positiva fördelar för alla, från unga till äldre.


14. Pyssel och hantverk

Använd en airtrack eller studsmatta som arbetsyta för dina slöjdprojekt.


15. Härliga vattenaktiviteter

På sommaren gör vatten allt lite roligare. Oavsett om du skapar din egen rutschkana på bakgården, använder en vattenspridare eller sprinkler till dina lekar på studsmatta eller kanske till och med har vattenkrig med vattenballonger, så är idéen att man blir ordentligt våt!


16. Gör en dagbok för att följa dina framsteg och utforska nya idéer

Tänkandet kan ofta vara lika viktigt som görandet. Varför skapar man inte då en dagbok för att följa sin utveckling när det gäller att prova på nya saker eller idéer? Gör det till en vana så blir det till ett värdefullt verktyg att använda i framtiden.


17. Fota dig tillsammans med dina bästa vänner

Den här är enkel. Samla ihop dina bästa vänner. Ha något att fota med. Skapa värdefulla minnen som du kommer med ett leende minnas när sommaren är slut.

18. Ta en lång promenad

Enligt studier är långa promenader ett utmärkt sätt att minska stress, hjälpa kroppen att återhämta sig och skapa endorfiner. Att ge sig iväg en bit bort låter tankarna vandra och man kan njuta av motionen.


19. Skapa en insamlingskampanj

Hitta något som är viktigt för dig och din familj och se vad du kan göra för att hjälpa. Det kan t.ex. vara en insamlingskampanj via sociala medier eller något annat sätt att hjälpa till och stödja det som är viktigt för dig. Det viktigaste är att göra gott för andra.


20. Gör en musikvideo

Sommaren är en tid för musik. Ta fram kameran och låt fantasin flöda. Sätt ihop en ny video tillsammans med vänner och familj. Insatsen kommer att vara guld värd när ni tittar på den nya videon tillsammans och har det roligt!


21. Läs en bok

Motion och rörelse är inte alltid det viktigaste. Man kan få inspirerande idéer när man låter sin fantasi flöda med bokens berättelser och innehåll. Med lämpliga kuddar och kanske lite snacks kan en studsmatta eller en airtrack förvandlas till en mysig läshörna.


22. Teckna eller måla

Att skapa konst kan leda till mer inspiration inom andra områden. För dig som vill förbättra dina hopp och vill hitta nya övningar kan du rita upp nya linjer och hoppområden att följa. Då är det bara att börja träna!


23. Gör en väska. Av en T-shirt (Ja, vi trodde inte heller på det)

Vem kan inte behöva en ny väska? Särskilt en som är tillverkad av återvunnet material. På ACON är hållbarhet en av våra grundprinciper, eftersom våra studsmattor är 99,5 % återvinningsbara. Sök på ’how to make a homemade tote’ så hittar du massor av instruktioner för att vara miljömedveten och ha lite kul.


24. Tävla med pappersflygplan

Samla vänner och familj. Bred ut papper som alla kan använda. Ge en tidsgräns på 10 minuter för att göra det bästa och mest effektiva flygplanet som flyger längst. Gå sedan ut och se hur långt de flyger!


25. Träffa nya vänner och bjud in dem till dig

Att hoppa på en studsmatta eller airtrack med vänner är alltid roligare. Träffa nya vänner och ha roligt tillsammans ute i sommarvädret. Positiv energi och nervkittlande äventyr med nya och gamla vänner skapar guldvärda minnen och kan vara grunden för vänskap som varar hela livet.


26. Gör en spellista

Kanske handlar den om den högsta studsen. Eller kanske den snyggaste voltserien? Oberoende hur du och din familj rör på er, kan du öppna din favorit musikapp och skapa en ny lista med dina bästa låtar.


27. Lär ett hopp till dina föräldrar

Detta är endast för barn – men det är en utmaning till de äldre. Se om du kan ta en del av dagen (eller längre) för att få en av dina föräldrar att lära sig ett trick eller en posering som redan du kan utantill. Det är ett roligt sätt att göra något tillsammans och skapa erfarenheter.


28. Plantera en blomma eller ett träd

Att skydda vår planet och hjälpa naturen att fortsätta växa är en viktig del av livet. Genom att plantera en blomma eller ett träd någonstans på din gård kan du bidra till långsiktig nytta.


29. Planera (och ordna) den mest episka födelsedagsfesten

Välj en lycklig vän som fyller år i sommar och använd er tid för att göra allt för att fixa en minnesvärd fest.


30. Ta ledigt från skärmarna

Vad din familj än gör för att ha roligt, planera in tid tillsammans för att ta ledigt från alla skärmar och för att koppla ner och koppla av. Det finns inget bättre än att njuta och skratta tillsammans.


31. Slappna av

Att ta sig tid att koppla av, blunda och andas lugnt är vad som avslutar den här listan. Lugn och ro efter intensiva sommarsysslor är det perfekta sättet att förbereda sig för morgondagens nästa språng.

Vi har även skapat en enkel nedladdningsbar lista här. Ladda ner den. Skriv ut den. Tejpa upp den på en synlig plats för att ge dig och din familj lite inspiration i sommar. #SeizeTheSummer

Produkter för sommaren