Oavsett om du vill utveckla dina volter, träna på fantastiska trick som utmanar tyngdkraften eller helt enkelt vill komma igång med gymnastik är en sak säker: Rätt utrustning är viktigt för att hjälpa dig att prestera på bästa sätt.

För att hitta rätt airtrack som passar dina behov behöver du ta till hänsyn hur du tänkt utöva dina hopp, voltserier och landningar och hurdant utrymme du har att träna i. Nedan berättar vi vad du bör tänka på för att hitta rätt utrustning för just dina behov!

Airtracks – Börja med grunderna

Den vanligaste och mest populära gymnastikutrustningen är utan tvekan airtrack. När du söker på gymnastikutrustning på sociala medier så hittar du en uppsjö av olika former och storlekar av airtracks – hemma och på gym.

Airtracks är luftfyllda gymnastikmattor och landningsytor. De ger en studs som liknar voltgolven som används i tävlingssammanhang. Airtracks ger hastigheten och studsen du behöver, samtidigt som den också dämpar dina landningar. Det är det perfekta redskapet för även de mest avancerade tricken och den passar även perfekt för att dämpa alla möjliga magplask medan du fortfarande lär dig. Luftfyllda gymnastikmattor kan också användas på vatten för att göra din balansträning snäppet svårare, eller bara för skojs skull genom att bygga upp en rutschkana en varm sommardag.

ACON airtrack för gymnastik

ACON airtracks är tillverkade med vår patenterade kompositstruktur och med handlimmade dubbla sömmar, vilket gör airtracks både hållbara och studsiga. De är gjorda för att klara även de mest utmanande träningspassen flera år framöver.

Att välja rätt storlek på airtrack beror på hur mycket utrymme du behöver för dina volter. Om ditt mål är att äntligen lära dig en bakåthandvolt eller flickflack och du har nyligen börjat med gymnastik, kan 3-meters airtracken vara ett bra första val. Den kan förvaras och flyttas enkelt, och den tar inte upp mycket utrymme i vardagsrummet. Men om du vill träna på mer avancerade cheerleading rutiner eller bygga ett helt vadderat lekrum för dina barn bör du nog överväga att välja en större gymnastikmatta som en 6x6m stor Airtrack.

Airroll – Ett måste för nybörjare

Att träna på nya rutiner och trick innebär att du övar så länge tills du lyckas med det. En airroll hjälper dig när du tränar på nya trick, eftersom dess runda och robusta form är designad för att hjälpa dig när du försöker göra bakåthandvolter, front walkovers och både framåt och bakåtvoltar. Airroll kan också användas för att träna din balans och hjälpa till att stöda din kropp när du lär dig mer statiska övningar, till exempel handstående. ACON airroll är tillverkade med samma kvalitet och design som våra airtracks. Dess handlimmade dubbla sömmar säkerställer att du kan rulla flera år framöver. Vi har airrolls i två olika storlekar (60 x 120 cm och 90 x 120 cm) för så att gymnaster i alla åldrar kan träna med den!

ACON airroll för gymnastik

Airrolls är särskilt populära bland nybörjare och kan verkligen göra skillnad när du tränar hemma. Efter en tuff dag med träning är de också ett fantastiskt redskap till barnens lekar!

Liksom alla ACON airtrack-produkter är airroll helt lufttät. Detta innebär att den flyter på vatten och du kan träna på din balans genom att hålla dig ovanpå den.

Airspot och airblock – tar dig till nya höjder

ACON airblock för gymnastik
Airspot och airblock liknar inte varann, men deras grundläggande funktion är densamma – de erbjuder en mindre men tjockare matta som hjälper dig att studsa högre och landa mjukare. Skillnaden mellan airspot och airblock ligger i designen. Den tunnare och mer estetiska, runda airspoten bidrar till imponerande bilder med sin minimalistiska design. Den större och mer vinklade airblocken är lättare att stapla ovanpå andra aitracks, och kan därmed få dig att studsa högre. Både airspot och airblock har en mindre yta för att trana på mer exakta landningar. Båda kan också användas som en hoppbräda när du tränar på nya hopp och trick på marken, eftersom den extra höjden och studsen hjälper dig att få tillräckligt med studs och fart.

ACON airspot för gymnastik


Balansbom – för balans och precision

Bommen är en viktig del av varje gymnastiktävling, men vem har lyxen att få plats med en i sitt eget hem? Det kan du med ACON Balansbom. ACON Balansbom fungerar precis som en gymnastikbom, du kan träna upp den precision och balans som behövs för att klara av hopp och flippar på bommen utan att vara rädd att falla.

Den vikbara bommen är enkel att förvaras efter övningar. Bommen kan också användas ovanpå en gymmatta eller airtrack för att ge extra dämpning för de som fortfarande lär sig.

Oavsett om du finslipar din balans, hjulning eller landning är en ACON Balansbom ett absolut måste för din gymnastikträning hemma eller till barnens roliga lekstunder.

ACON balansbom för gymnastik

Så behöver du alla dessa för att fixa det absolut bästa möjliga hemmagymmet? Det får du bedöma. Oavsett om du söker efter avancerade och nervkittlande voltserier eller glädjen när ditt barn lyckas med sin första bakåtvolt så är hoppträning och gymnastik något för dig. Att njuta om att lära sig något nytt och glädjen av att vara aktiv är det enda som behövs!

ACON airtrack