Alla som har provat en studsmatta vet hur roligt och spännande det kan vara att hoppa. En studsmatta på din egen bakgård är ett utmärkt sätt att få familjen att lägga undan alla elektroniska apparater och gå ut och röra på sig. Men som med de flesta nya leksaker och spel kan charmen försvinna så småningom med tiden, åtminstone tillfälligt.

Oavsett om det är första gången du äger en studsmatta eller om du har haft en studsmatta ett tag men den första glöden har försvunnit, hittar du några idéer här för att få din familj och dig själv tillbaka på studsmattan.

 

Ta initiativ

Barn lär sig ofta av sina föräldrar, så det är viktigt att föregå med gott exempel. Ofta innebär våra hektiska liv att vi har väldigt lite tid för oss själva och våra familjer. Vi arbetar, kommer hem, äter middag och vill tillbringa resten av kvällen med att titta på tv eller använda våra mobiler. Om det är vi föräldrar som fastnar i alla sociala medier, streamingtjänster eller surfandes på nätet kan vi inte skylla på våra barn för deras skärmtid.

Det kan därför vara nödvändigt att försöka föregå med gott exempel och hjälpa ditt barn att se hur roligt och givande det är att vara utomhus. Barnens nyfikenhet kan väckas och de kanske också vill gå ut och leka. När du väl har fått ut dem är hälften av arbetet gjort. Ofta behöver du inte ens locka upp dem på studsmattan och saker och ting vänder sig när barnen lockar sina föräldrar att titta på deras trick och utmanar dem att hoppa in.

Pappa ger familjen en trampolinhoppning

Anordna lekfulla tävlingar

Sociala medier och ett överflöd av digitala enheter har inte bidragit till det bästa av familjens umgänge och tid tillsammans. Vi kanske sitter runt samma bord som en familj, men de flesta familjemedlemmar stirrar på sina smartphones eller surfplattor i en helt egen virtuell värld. Använd studsmattan på ett lämpligt sätt och börja studsa dagligen eller veckovis. Arrangera till exempel en lekfull tävling för hela familjen med flera olika kategorier, till exempel vem som hoppar högst, den mest spektakulära landningen, den bästa kullerbyttan, det bästa tricket osv.

Medan en deltagare genomför sitt hopp eller trick står de andra runt studsmattan och poängsätter prestationen. Deltagaren med flest poäng utses till vinnaren. Någon form av pris måste man tänka ut för vinnaren, men kom ihåg att priset också kan vara något som hela familjen kan delta i. Låt till exempel vinnaren välja ett ställe dit hela familjen kan gå på middag eller bestämma nästa film på er filmkväll. Det är också ett perfekt sätt att förlänga tiden bort från alla skärmar och tillbringa mer kvalitetstid tillsammans som familj.

Ta med lekredskap och rekvisita till studsmattan

Studsmattan är en rolig lekplats i sig själv, men genom att lägga till lite rekvisita kan man bredda användningsområdena för studsmattan. Släng in några mjuka bollar och poolnudlar och se hur barnen hittar på allt mer fantasifulla lekar på ACON studsmattan. I vårt sortiment hittar du även ett tält till studsmatta som gör studsmattan till en favoritlekplats för barn och möjliggör spännande tältkvällr i din egen bakgård.

Bjud in vänner och besök

Vi är ju ändå väldigt sociala varelser och även om det är viktigt att tillbringa tid tillsammans som familj är det viktigt att umgås även med sina vänner. Bjud in vänner som ni umgås med för att delta i allt det roliga. Förbered lite snacks och låt barnen hoppa och studsa på studsmattan under tiden. Barnen kan roa sig på ett tryggt sätt när det rejäla säkerhetsnätet omgiver hela studsmattan och vuxna håller ett vakande öga på hoppandet.

Du behöver inte hoppa på studsmattan för att njuta av den

Det kanske förvånar dig att höra att det kan vara ganska roligt att bara vara liggandes på studsmattan. Ja, det huvudsakliga syftet med studsmattan är ju att hoppa och göra tricks, men du kan också njuta av lite lugn familjetid på den. Du kan också ta dig på studsmattan för att läsa en bok eller ta en tupplur. Titta på stjärnorna med familjen under en ljus och varm stjärnnatt. Sätt dig bekvämt på studsmattan och njut av natthimlen. Kan du hitta några stjärnbilder? Med lite tur kan du till och med se ett stjärnfall!

Ett litet barn som ligger på en studsmatta

Oavsett varför du köper och äger en studsmatta är huvudsyftet att få ut så mycket som möjligt av den. Lär dina barn glädjen med att vara utomhus från tidig ålder. Med ACON studsmattor kan du hålla familjen aktiv och hitta roliga sätt att njuta av utomhusaktiviteter och motion tillsammans.

Se samling