Oavsett om din studsmatta har stått utomhus under den kalla vintersäsongen eller om den har varit säkert förvarad i garaget, är det alltid en bra idé att ge din studsmatta en kontroll om den inte har använts under en längre period. Vi har skapat en enkel checklista som du enkelt kan följa. Checklistan hjälper dig att ge din studsmatta den uppmärksamhet den förtjänar och får studsmattan att hålla i många år framöver.

  

ACON’s checklista för att kontrollera din studsmatta

Trampoline frame

1. Ramen – är studsmattans ram eller någon av dess delar slitna eller rostiga? Kontrollera ramens alla stolpar, sammankopplingar och svetsningar.

Trampoline springs

2. Fjädrar – se till att fjädrarna är fortsatt stadigt spända. Några utsträckta fjädrar brukar inte vara något att oroa sig för, men det är alltid bra att hålla alla delar av studsmattan i toppskick.

Trampoline mat

3. Hoppmatta och skyddsnät – finns det några ripor, hål eller brister?

Trampoline safety pad

4. Kantskyddet och spännbanden för att fästa kantskyddet – är de nötta/slitna? Kontrollera även att kantskyddets fodral och vadderingen är i bra skick.

När du har gått igenom din studsmatta och konstaterat att den är bekymmersfri - önskar vi dig glatt studsande. Om någon av delarna behöver tillsyn eller ska bytas ut kan du hitta våra reservdelar här.

Allmän skötsel och underhåll under alla väderförhållanden

ACON Air studsmattor är tillverkade för användning året runt. Studsmattans ram och fjädrar är galvaniserade för att förhindra ringrostning. Kantskyddet och mattan är UV-skyddade och därmed tåliga mot sol, vatten och frost. Om studsmattan lämnas utomhus över vintern är det viktigt att snön sopas bort från mattan och från skyddsnätet. Om det ligger mer än 10 cm snö kan det sträcka ut fjädrarna och mattan, vilket leder till att dessa delar kan tänjas ut.

Studsmattan och skyddsnätet kan också monteras isär helt eller delvis för vintern. Om studsmattapaketet monteras ned delvis rekommenderar vi att man förvarar nätet, kantskyddet, mattan och fjädrarna. Det är inte ett måste att ta isär hela eller delar av studsmattan, men det förlänger förstås produktens livslängd ytterligare.

Letar du efter en reservdel som du inte kan hitta i webbutiken?

Vi har ett stort sortiment av reservdelar. De flesta reservdelar finns tillgängliga i vår webbutik. Vänligen notera att om du inte hittar en viss reservdel i webbutiken är det fortfarande mycket möjligt att vi har just den reservdelen i lager. För reservdelar som inte än finns i vår webbutik kan du kontakta vår kundtjänst via e-post på kundtjanst@acon24.se.

Vi behöver följande information för att kontrollera om en reservdel är tillgänglig:

  • Reservdelens beteckning eller en bild på reservdelen.
  • Den ursprungliga produktens beteckning/modell eller en bild av den ursprungliga produkten.
  • Beräknad ålder på produkten.
  • Dina personuppgifter för en eventuell beställning (telefonnummer och leveransadress).

Utifrån denna information kan vi ta reda på reservdelens tillgänglighet och pris.

UPPDATERA DIN STUDSMATTA