Hur kan en studsmatta hjälpa till under en hektisk dag?

Vi hoppas att sommarlovet, som snart är över eller redan har avslutats, gav hela familjen en mycket välbehövlig avkoppling och en paus från vardagen. Barnens sommarlov ska vara en tid av bekymmersfritt skoj med tankarna långt borta från det kommande skolåret och höstens hektiska vardag. Det är upp till föräldrarna att tänka på skolan och hjälpa sina barn att förbereda sig fysiskt, mentalt och känslomässigt för den kommande terminen.

Låt inte ditt barns fritid försvinna framför skärmen. Även om hösten närmar sig med stormsteg finns det fortfarande goda möjligheter att tillbringa kvalitetstid med hela familjen ute i friska luften och solskenet och ha det roligt tillsammans.

ACON studsmattor är ett utmärkt sätt att få barnen att vara utomhus och samtidigt minska skärmtiden. Det finns också många fördelar med att vara aktiva tillsammans. Hur kan till exempel en studsmatta stödja ett barns utveckling?

 

Uppmuntra till regelbunden motion

Att hoppa på en studsmatta är ett perfekt sätt att få barnen att börja motionera regelbundet. Redan 20 minuters uteaktivitet per dag är bra för kropp och själ. Många barn har den underbara egenskapen att fortsätta med de roliga utelekarna så länge som möjligt när de väl har börjat. Lär barnen nya lekar och spel och be dem visa dig nya trick och hopp som de har lärt sig. Naturligtvis kan du också själv delta i de roliga utelekarna.

 

Att hoppa på en studsmatta förbättrar koordinationen och motoriken.

Barn får det att se lätt ut att hoppa på en studsmatta. För det mesta är det så, men en av de största fördelarna med studsmattehoppandet är att den hjälper till att utveckla koordinationen och motoriska färdigheter. Att hopp aupp och ner tvingar hopparen att ständigt flytta sin tyngdpunkt, vilket hjälper även de klumpigaste barnen att utveckla sin balans och koordination.

 

Mot en bättre kroppshållning

Timmarna framför skärmen är inte bra för barnens kroppshållning, men att hoppa på en studsmatta kan faktiskt hjälpa till att korrigera detta. Varje studs och varje rörelse aktiverar och stärker barnens muskler, och I takt med att musklerna stärks förbättras också deras hållning. Studsmattehoppandet påverkar särskilt de små musklerna, som kan vara svårare att aktivera i andra sporter.

 

Utvecklar självförtroendet

Barn kan vara nervösa när de ska resa sig och hopp apå en studsmatta för första gången. Spänningen försvinner dock snabbt när de vänjer sig vid den studsande ytan och senast när de inser att det inte är farligt att hoppa omkull på studsmattan. Säkerhetsnät finns tillgängliga för ACON studsmattor, så att barnen kan hoppa så mycket de än orkar på säkra och robusta studsmattor. När spänningen försvinner börjar barnen ofta prova mer vågade hopp och tricks och när de lyckas ökar deras självförtroende. Sitt vid sidan om och uppmuntra barnen att visa dig sina senaste trick. Ditt intresse och beröm kommer att stärka deras självförtroende. Vad kan vara mer givande än att se ditt barn känna förtroendet för sig själv och sin egen förmåga. Nya knep som man lär sig är ofta resultatet av flitig övning och samma ideologi kan också tillämpas inom skolarbetet.

 

Studsmattan socialiserar

En studsmatta för människor samman och samlar barnen i grannskapet för att leka och spela runt samt på studsmattan. Vi har ett stort utbud av studsmattor i många olika storlekar för alla familjer med barn i olika åldrar. Studsmattan lockar barnens vänner att komma på besök och erbjuder på oändliga möjligheter för att ha roligt tillsammans utomhus.

 

Använd all energi på ett roligt och utvecklande sätt

Har du någonsin träffat ett barn som aldrig hade överskottsenergi? Ja, barnen brukar ju vara full av energi. Så vad kan då vara roligare än att hoppa på en studsmatta för att göra sig av med överskottsenergin? Efter en dag i skolan kan barn ha mycket energi, vilket gör hoppandet på en studsmatta utomhus till ett bra sätt att förbruka all energi. Efter en dag utomhus är det lättare att ta det lugnt en stund och koncentrera sig på till exempel läxor. ACON dtudsmattor är avsedda att användas året runt, så du behöver inte begränsa hoppandet endast till sommaren.

I en värld av teknik, videospel och alla typer av konsoler och apparater är det viktigt att hitta meningsfulla sätt för barnen att ibland koppla av från skärmarna. Studsmattehoppandet ger barnen roliga och spännande aktiviteter utomhus som också stöder deras utveckling på många sätt. Så sätt upp en ACON studsmatta på gården och låt barnen (och även du) njuta!

 

Se samling