Vem vi är

1992 - The thrill of discovering something new

Boing! Tarmo Sallinen spenderar sitt år som en utbytesstudent i USA och har nyligen upptäckt något han aldrig förut har sett utanför en gymnastiksal - en trampolin. Nya idéer kommer upp…
ACON story


1996 - The thrill of following your dream

…före vi startar motorn på den rostiga skåpbilen. Tarmo har nyligen tagit ett tungt student lån och köpt en skåpbil full med trampoliner. Nu kör han från Nederländerna tillbaka till Finland och säljer finländare deras första utomhus trampoliner. Första trampolinen köps slutligen av en av Finlands mest kända trollkarlar Simo från Jokeri Pokeri Box Magic Show - han tar bra hand om trampolinen än idag!

ACON story


1997 - The thrill of freedom

Knack knack, skulle ni vilja köpa en trampolin? Större och större produktomgånger köps och säljs på olika campingområden genom att knacka på semesterfirares dörrar.  Allting är ändå ännu smått: nätter sovs i skåpbilen och när en vattendroppe från kondensatorn i taket väcker en upp, är det dags att stiga upp och fortsätta resan.

ACON story


1998 - The thrill of evolving

Första trampolin containern anländer från USA. Somrarna spenderas på att sälja trampoliner och vintrarna på andra jobb. Affärs skalan utvecklas ändå hela tiden.

ACON story


2002 - The thrill of getting popular

En liten Acon butik öppnas i ett hörn av en lagerlokal. Kunder kör utanför butiken eftersom de inte alla ryms inuti butiken. En kvinna minns tänka högt: “Sådan attraktiv annons - och sådan butik!” 

ACON story


2003 - The thrill of adventures together with friends

Återförsäljning lämnas bakom så småningom när Acon lanserar sin första egna trampolin model Acon Air. Modellen får godkänt av Finska Gymnastik Föreningen. En stor del av China utforskas för att hitta just den perfekta fabriken för produseringen av modellen. Affärsrelationen som gjordes vid detta tillfälle har hållits ända till nuläget och affärspartnerna har blivit vänner och träffats vid flera tillfällen. När de besöker Finland, ordnas det en spännande skotersafari.


2007 - The thrill of small successes

Online butiken öppnas.  Första köpet görs en Söndag kväll klockan 18:32 någonstans i Jakobstad. Köpet firas med en kopp kaffe på Acons kontor.

ACON story


2011 - The thrill of winning something together – again

Jodå, Finland vinner världsmästerskapen i ishockey. Folk blir galna och hoppar nakna i offentliga fontäner.

ACON story


2011 - The thrill of inventing something new

Acons modiga personligheter har alltid varit intresserade i ishockey och gatuhockey, men det har aldrig funnits bra nog produkter för träning året runt. Det är därför Acon bestämde sig för att uppfinna deras egna Acon Wave serie av hockey mål och skottplattor för gatuspel och enskild träning. Den kända NHL stjärnan och nya världsmästaren Mikael Granlund vill stödja produkterna - coolt!

ACON story

2014 - The thrill of going international

Det börjar dra sig: först öppnas en online butik för svenska kunder och strax därpå för kunder i Europa, USA, Kanada och Ryssland. Acons produkter rör sig nu runt hela världen.

ACON story


2015 - The thrill of mutual respect

Acons första anställda Riitta går i pension. Hennes jobb var år 2002 att sälja containers fyllda med trampoliner under flera somrar. Under Riittas farväl ceremoni lyftes hennes pension speltröja upp till tak strukturerna av Acons lager till melodin av Jean Sibelius Finlandia. Alla Acons anställda visar deras oändliga respekt åt Riitta.

ACON story


2016-2017 - The thrill of going viral

Någonting otroligt händer. Några Youtubers och Instagramers upptäcker att de bästa tricksen är gjorda på Acons trampoliner och snart blir första quad bakåtvolten gjord (prova inte detta hemma!). Videorna tittas på miljoner av gånger på en kort stund. Strax efter det blir Acon Team lanserad.

BERÄTTELSEN FORTSÄTTER, HOPPA MED ;)