The Launch Pad

Välkommen till The Launch Pad -bloggen! Här hittar du de inspirerande berättelser och proffsiga tips om allt som har med Acon att göra.

Få ut det mesta av studsmattan

Få ut det mesta av studsmattan

Alla som har provat en studsmatta vet hur roligt och spännande det kan vara att hoppa. En studsmatta på din egen bakgård är ett utmärkt sätt att få familjen att lägga undan alla elektroniska apparater och gå ut och röra på sig. Men som med de flesta nya leksaker och spel kan charmen försvinna så småningom med tiden, åtminstone tillfälligt.

Läs mer
Varför det är viktigt att vara ute

Dagens utbud av konsoler, spel och streamingstjänster är så enormt stort att det nästan känns som om hela vår existens på ett eller annat sätt är programmerad för och kring dessa skärmar. Samtidigt som teknologin och de innovationer som den har möjliggjort har gjort livet enklare på många sätt, kan de små och enkla nöjen i vardagen överskuggas av allt detta.

Läs mer
Motion för hela familjen

Motion för hela familjen

Den digitala eran har haft en positiv inverkan på många människor, både i yrkeslivet och i privatlivet. Vi kan vara i kontakt med människor över hela världen, men tiden framför skärmarna kan innebära att tiden med nära och kära förkortas. En annan utmaning är att hitta aktiviteter som får vuxna, och framför allt barn, att lämna skärmarna och apparaterna och gå ut i det friska.

Läs mer
Varför är hoppning på studsmatta bra träning? Är det verkligen effektivt?

Allt fler vill träna hemifrån. För vissa handlar det om enkelhet och att spara tid, medan andra tycker om att träna hemma i lugn och ro. Ett av de enklaste och mest effektiva träningsredskapen du kan äga är en ACON Fitness studsmatta. Att träna på en studsmatta är roligt, bra för hjärtat (och cirkulationssystemet) och förbättrar balansen, koordinationen och kroppshållningen. Dessutom är studsmattaträning skonsam för lederna. Du får ett bra träningspass utan smärta. Allt detta samtidigt som din kondition förbättras och dina muskler utvecklas.

Läs mer
Tillbaka till vardagen: Hur hoppning på studsmatta stöder barns utveckling

Hur kan en studsmatta hjälpa till under en hektisk dag?

Läs mer