Montera din Acon-studsmatta i marken

Alla Acon-studsmattor, allt från vår 3-meters runda studsmatta hela vägen upp till vår revolutionerande Acon X 17, kan monteras i nivå med marken (så kallad inground-studsmatta eller nedgrävd studsmatta). 

Var ska man börja?  

Kolla in vår guide för markmontering. Här får du vägledning hur man gör. Vår guide är en ovärderlig hjälp när studsmattan ska monteras i marken. Den bör också ges till den entreprenör som du har valt att hjälpa dig med monteringen, så att hen kan lära känna detaljerna i Acons teknik innan hen påbörjar monteringen.

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en lokal installationstjänst med tidigare erfarenhet av att montera en nedgrävd studsmatta. Om du tillsammans med en erfaren fackman följer dessa riktlinjer kan du säkerställa en korrekt montering av studsmattan i marken. 

Tvärsnittsvy av en rund studsmattas nedgrävda bas.

Varför vissa familjer föredrar en inground-studsmatta

Många familjer väljer en nedgrävd studsmatta för att få en säker, bekvämare och mer visuellt tilltalande studsmatteupplevelse. Här är några av de främsta fördelarna med en nedgrävd studsmatta:

List title

  • Enkel åtkomst: En nedgrävd studsmatta gör att ditt barn enklare kan gå in på och lämna studsmattan.
  • Vindmotstånd: Om du bor i ett blåsigt område erbjuder en nedgrävd studsmatta överlägset vindmotstånd och håller din studsmatta säker.
  • Visuellt intryck: En nedgrävd studsmatta smälter sömlöst in i din trädgård och förstärker det visuella intrycket.
En rund trampolin av märket Acon installerad i marken. Omgiven av dekorativa träpaneler.

Visste du?

Alla våra studsmattor med skyddsnät kan monteras i marken, vilket ökar säkerheten för familjen samtidigt som man behåller trädgårdens attraktiva utseende. 

Vissa väljer att höja hoppytan något över marken, och andra väljer att mattan ska vara helt i jämnhöjd med gräsmattans nivå. 

Så här monteras en nedgrävd studsmatta

Att montera en nedgrävd studsmatta kräver lite mer planering och ansträngning. Vi har skapat enkla riktlinjer som hjälper dig och din entreprenör att hitta en smart och okomplicerad lösning.  

Fundera på om du ska göra det själv eller om du ska anlita en erfaren montör av inground-studsmattor. För att säkerställa att monteringen görs på rätt sätt rekommenderar vi att du anlitar en fackperson som har erfarenhet av olika studsmattor och olika slags markunderlag. 

Det är viktigt att du lär dig allt om hur man monterar en nedgrävd studsmatta innan du börjar. På så sätt kommer du och din entreprenör att vara helt förberedda när det är dags att utföra arbetet. 

Rektangulär Acon 16 HD Trampolins markkonstruktion.

Vanliga frågor

F: Kan jag montera min Acon-studsmatta i marken?  

S: Ja, du kan montera din Acon-studsmatta i marken. Acon rekommenderar dock starkt att du anlitar en fackperson. Oavsett vad du beslutar dig för, bör du gå igenom guiden för markmontering först så att du kan säkerställa att du kan genomföra det nödvändiga markarbetet och hantera vattendräneringen. Som när det gäller alla projekt är planering och beslutsamhet grundläggande. Trädgårdar har olika jordtyp, marklutning, dräneringsförmåga etc. Men med rätt planering, rätt verktyg och rätt mentala inställning kan du montera din Acon-studsmatta i marken på ett visuellt tilltalande sätt. Men kom ihåg att vi rekommenderar att du tar hjälp av en erfaren montör av inground-studsmattor!

F: Är det bättre att montera en studsmatta i marken?  

S: Om man vill montera sin studsmatta i marken eller på ben är en fråga om personlig smak och omständigheter. Precis som att välja mellan en rund eller rektangulär studsmatta handlar det om att komma fram till vad som passar dig. Familjer som föredrar nedgrävda studsmattor gillar att studsmattan ligger i jämnhöjd med den omgivande marken. 

F: Är nedgrävda studsmattor säkrare?  

När man jämför nedgrävda studsmattor med studsmattor på ben anses nedgrävda studsmattor i allmänhet vara säkrare. Detta beror främst på att de ligger i jämnhöjd med marken. Men har studsmattan ett skyddsnät monterat är båda varianterna lika säkra när man hoppar på studsmattan. Fördelen med inground-studsmattan är att den minskar risken för skada när man lämnar studsmattan.

F: Är nedgrävda studsmattor mindre studsiga? 

S: En nedgrävd studsmatta får lite sämre studsprestanda på grund av större luftmotstånd. Om man förbättrar ventilationen i gropen, antingen genom att använda rör eller skapa öppningar mellan studsmattan och gropens kant, kan man åtgärda det här problemet något. Om studsprestandan är din högsta prioritet kanske du vill överväga att sänka studsmattan. 

Observera att du kan köpa Acon Performance Mat till studsmattan Acon X 17. Acon Performance-mattan är speciellt utformad för att minska luftmotståndet, vilket avsevärt förbättrar studsprestandan. Vi rekommenderar starkt att du uppgraderar till Performance-mattan om du väljer en nedgrävd studsmatta. 

Sammanfattning

Med god planering och rätt guide får du det självförtroende du behöver för att montera din Acon i marken och skapa en säker och visuellt tilltalande studsmatta i din trädgård, vilket ger familjen mängder av möjligheter att kombinera nytta med nöje. 

Om du fortfarande har frågor får du gärna kontakta vårt kundsupportteam som kan hjälpa dig att få all kunskap du behöver!