Barn kan ibland vara svåra att tillfredsställa. Det hindrar dock inte föräldrarna från att försöka hitta på miljontals olika sätt att underhålla dem och samtidigt se till att de är friska, lär sig goda vanor och har roligt.

Det är därför ett barn behöver en studsmatta. Den kan hjälpa till med alla dessa saker och mer. Här är 10 skäl till varför dina barn behöver en studsmatta:

1. Den får dem att vara utomhus

Vi behövde inte en global pandemi och alla de restriktioner som följde med den för att få veta att barnen måste vara mer utomhus. De olika digitala distraktioner som har smugit sig in i våra liv under de senaste decennierna innebär att det kan vara svårare att övertyga barnen om att komma ut och få lite frisk luft.

En studsmatta kan vara ett utmärkt sätt att locka ut dem. Alla våra studsmattor är lätta att montera och dessutom säkra och robusta, så att de kan studsa omkring tryggt och säkert.

2. Det är bra träning

Att få barn att börja idrotta kan kräva lika mycket insatser från föräldrarna som av barnen själva. Att köpa all utrustning och alla uniformer och köra dem till och från träningen. Vi gör det för att vi älskar dem och vet att de får mycket nödvändig motion.

Men visste du att en studsmatta kan ge ett komplett träningspass för hela kroppen direkt hemma på din bakgård? Konditionsträning, muskelstärkande träning, Core träning - allt.

3. Det är perfekt för att umgås

På ACON designar vi studsmattor i olika storlekar, och vi vet att en stor studsmatta utomhus är en bra plats för dina barn och deras vänner att umgås på. Att ha deras vänner med sig för att ha roligt på studsmattan ger dem möjlighet att umgås med likåldriga kamrater och ökar därmed deras sociala förmågor.

4. Det håller dem underhållna

Vissa dagar kan det kännas som om du som förälder ansvarar för underhållningen på ett sommarläger. Med en studsmatta har du alltid ett alternativ för att få enkelt få igång dina barn och erbjuda något roligt att göra.

  

5. Det är bra för deras mentala hälsa

Att hoppa på en studsmatta är helt enkelt väldigt roligt. Det finns dock ett vetenskapligt syfte bakom detta. Att studsa på en studsmatta frigör faktiskt hormoner och kemikalier i hjärnan som höjer humöret och får oss att vara mer positiva.

6. De är säkra

På ACON uppfyller alla våra studsmattor de högsta säkerhetsstandarderna. De är utrustade med skyddsnät och kantskydd runt kanterna för att skydda mot fallolyckor.

7. Valuta för pengarna

Om man ser till kostnaden per användning finns det inget som överträffar en studsmatta. På ACON har vi studsmattor som passar olika budgetar. Att köpa en studsmatta är en bra investering, särskilt när du jämför den med alla andra leksaker du köpt under året.

Vi har studsmattor av högsta kvalitet som är tillverkade för att hålla länge, vilket garanterar underhåll för flera år framåt. Vi tror faktiskt att du köper en Acon för hela livet. Detta innebär att den inte bara levereras med lång garanti, men vi erbjuder också reservdelar så att du alltid kan ha din studsmatta i bästa möjliga skick.

8. Det förbättrar motoriska färdigheter

Att studsa upp och ner på en studsmatta kan öka hjärnans funktionsförmåga och koordinationsförmåga. Att hoppa från sida till sida flyttar snabbt barnens tyngdpunkt, vilket ger hjärnan lite träning och förbättrar bilaterala rörelser, balans och motorik.

9. De är perfekta för familjesammanhållning

En stor studsmatta är en plats där hela familjen kan ha roligt och umgås tillsammans. Det finns inte många aktiviteter som barn och vuxna tycker om tillsammans, men att hoppa på en studsmatta är definitivt en av dem. Det kan vara ett utmärkt sätt att ha roligt och skapa värdefulla minnen tillsammans med familjen.

10. De kan bränna bort överflödig energi

En studsmatta kan vara en bra lösning för att få ut barnets frustration och instängda energi. Många barn har svårt att uttrycka sina känslor, vilket kan orsaka konflikter i vissa hem. Ibland behöver de bara en avlastning, och ett språng på en trampolin kan hjälpa dem med det. Studsmattan ger dem möjlighet att göra sig av med sin energi och få sina bekymmer att försvinna.

Att köpa en studsmatta är en fantastisk investering med tanke på de många fördelar den ger dina barn och därmed även till dig.