Finland. Sverige. Storbritannien. Tyskland. Spanien. USA. Japan. Australien. Det låter som en drömresa runt jorden, eller hur? För tre år sedan, innan hela det globala samhället plötsligt stannade upp, inledde vi en resa jorden runt med projekten ACON Around The World. Studsmattan ACON Air 1.8, med smeknamnet Baby Acon, skickades ut på en jordenruntresa för att inspirera tricksare och hoppare runt om i världen.

Acon Around the World logo

En begåvad person från varje land valdes ut genom en tävling med uppgiften att sätta upp studsmattan på en fantastisk plats i sitt hemland och dela sin egen video av studsmattan på vårt Instagramkonto @aconofficial. Varje deltagare skrev under sitt namn på studsmattans kantskydd och skickade sedan studsmattan till nästa destination.

Oavsett var vi befinner oss eller vilka kulturella skillnader vi har, förenar vi oss alla för att få nya idéer, göra fantastiska trick och hopp samt dela våra upplevelser tillsammans. Vi är mycket stolta över de fantastiska videor som ACON Around The World-deltagarna skickat till oss. Om du inte har kollat upp dem alla än, behöver du inte oroa dig. Du hittar länkar till filmerna i den här artikeln! Här är hela historien bakom ACON Around the World och några höjdpunkter från resan.

SVE flagga 

1. Bålsta, Sverige

AATW - Sverige

Oscar Sundbom (@oscar.sundbom) och hans vänner Viktor (@viktorgtramp) och Sigge (@siggepettersson_) tog ACON Air 1,8 Studsmatan, även kallad Baby Acon, till en klippa vid havet för en fantastisk fotografering i solnedgången! Killarna berättade att resan uppför klippan genom skogen var tuff, men väl värd det! Oscar berättade för oss att han började flippa 2012 och hittade tidigt passionen att fortsätta utvecklas. Nu delar han regelbundet med sig av idéer och flippar med den Instagram-community som han älskar.

UK-flagga 

2. Gillingham, Storbritannien

Nästa som deltog i utmaningen var Roberto Grigore (@rob.flipzzz). Roberto kallar inte sig själv för ett ”big flipper", men han tycker att studsmattehoppandet som sport definitivt förtjänar mer erkännande än vad det får för tillfället. ACON-projektet Around the World fångade hans uppmärksamhet som ett roligt projekt att ta sig an tillsammans med sina vänner Tyeler (@tyelerford1440), Bailey (@pk.Bailey) och Daniel (@danieltourle). Och det var precis vad det var!

AATW - Storbritannien

"Att försöka komma på ett sätt att ta sig till Blue Bell hill var något som tog en hel del tid att komma på. När vi kom dit hade vi några filmidéer som vi ville ta oss an. Jag vill tacka mina vänner för att de hjälpte mig med projektet, och särskilt Daniel för att han hjälpte mig att redigera videon."

Som ett slutgiltigt farväl har Roberto ett meddelande till alla studsmattehoppare, trickare och flippare: "Till alla er där ute som lever för denna sport och som tränar hårt för att utvecklas vill jag önska er lycka till i processen och ha kul!"

DE-flagga

3. Rennertshofen, Tyskland

AATW - Saksa

Vid nästa destination väntade Michael Hermann (@mihi_hermann) och hans bror Tobias (@tobi_flipz) ivrigt på studsmattan. Bröderna testade flera fotograferingsplatser innan de slutligen valde den vackra höstfärgade flodbanken som fotograferingsplats för några fantastiska solnedgångsbilder.

"En av våra platser låg på toppen av en stor kulle. Det var ganska ansträngande att ta sig dit, men i slutändan var det definitivt värt det! Det var väldigt roligt att fotografera det här projektet. Jag skulle gärna se fler evenemang som detta!"

Spanien-flagga 

4. Barcelona, Spanien

Medan ACON fortsatte runt om i världen väntade en freerunner vid namn Sergio Castillo (@sergio_turn) på att få ta med sig Baby Acon till sandstranden med sina vänner Jan (@janramirezlopez), Marc (@marc_goma), Pau (@pawdrift), Javier (@polarized_boy4), Bogdan (@w_dragomir) och Sete (@setee_garciaa).

AATW - Spanien

När Sergio fick frågan om det var något han ville dela med sig av till communityn av studsmattehoppare hade han några mycket fina tankar om rörelsen och hoppandet som konstform. "Varje person skapar sin egen stil och sitt eget sätt att göra liknande saker. Tricking är konst och påverkas av den betydelse som en person ger det. Konsten skulle inte vara så rolig om den inte var beroende av olika tolkningar. Det viktigaste är inte den höga nivån eller upprepa samma rörelser varje gång, utan det viktigaste är att uttrycka dig själv genom att göra det du älskar."

USA-flagga 

5. Indiana, USA

AATW - USA

Efter att ha korsat Nordatlanten var Baby Acons nästa stopp hosJake Williams (@jakawill). Efter att ha hämtat studsmattan bestämde sig Jake och hans vän Nathan (@nathan.altman) för att ta studsmattan till en liten stad i närheten för att filma på gräsplanen vid en lokal domstol. Eftersom solen redan hade gått ner när de anlände var de tvungna att montera studsmattan och filma videon så fort som möjligt. Slutresultatet är otroligt och visar hur roligt de hade det när de filmade och gjorde voltserier under en krispig vårkväll!

"Den här gruppen av studsmattehoppare har varit fantastisk från det ögonblick jag började hoppa på studsmatta; alla är så stöttande och skapar en miljö där det är lätt att få vänner som man vet att man kommer att vara tillsammans med under en lång tid. Jag kan inte nog tacka er alla för att ni är en del av den här communityn och för att ni formar dess kultur så att alla känner sig välkomna och uppmuntrade från första början."

Japan flagga 

6. Nagoya, Japan

AATW - Japan

På andra sidan Stilla havet väntade Takafumi Kimoto (@midorichannn) ivrigt på att Baby Acon studsmattan ska anlända.

På andra sidan Stilla havet väntade Takafumi Kimoto (@midorichannn) på Baby Acon. En vacker solig vårdag tog Takafumi och hans vänner med sig studsmattan till en strand för en fantastisk filmdag! Videorna de filmade är väldigt underhållande och unika, definitivt värda att titta på! Under filmdagen hittade de till slut någons läppbalsam i den speciella transportlåda som tillverkats för ACON-kampanjen "Around the World". Det finns alltså överraskningar i varje vändning.

Australia flagga 

7. Brisbane, Australia

Som slutdestination för ACON Around the World, innan studsmattan återvände till Finland, väntade Andrew Carter (@parkourayce) redan fram emot studsmattan. Under den varma australiska solen tog Andrew med sig Baby Acon till Bribie Island för fantastisk fotografering! Att sätta upp en studsmatta på en brygga eller på annat sätt vid vattnet och studsa i vattnet är även en av våra egna favoritsommaraktiviteter!

Finland flag 

8. Helsinki, Suomi

På vägen tillbaka till Finland stannade Acon Around the World-trampolinen ännu en gång hemma hos ACON-teamledaren Markku Keski-Oja (@marqflips). Tillsammans med lagkamraterna Lauri (@laurisuuriniemi), Aleksi (@sainioaleksi) och Felix (@felix.flips) gav sig pojkarna iväg för en fantastisk filmdag! Enligt Markku var det roligt att få tillbringa tid tillsammans och göra något som de annars inte skulle ha gjort.

"Jag sökte på Google Earth efter möjliga inspelningsplatser och åkte i förväg för att se vad som skulle vara den bästa platsen för att filma. På filmdagen hade vi tur med vädret och filmerna blev fantastiska." För alla som vill bli en bättre trickster har Markku ett konkret råd: övning ger färdighet. Fortsätt bara att träna och så småningom kommer du att se resultat. Ju fler upprepningar du gör, desto bättre blir tricket. Sakta men säkert.

Resan tillbaka hem

Efter att ha rest tusentals mil och fått vara språngbrädan för åtta begåvade trickare och filmskapare runt om i världen har studsmattan nu äntligen kommit hem, till vårt huvudkontor i Uleåborg i norra Finland. Om du är nyfiken på vad som händer med ACON Around the World, hoppa över till vårt Instagram @aconofficial eftersom en lycklig person kommer att få världsrekordstudsmattan för sig själv!

AATW Baby Acon studsmatta

Centrum av resan

När ACON Around the World-utmaningen lanserades fanns det bara ett val för studsmattan i centrum av det hela:  ACON Air 1.8, mer känd som Baby Acon. Låt dig inte luras av den kompakta storleken, för den här kraftfulla studsmattan erbjuder inte bara en förstklassig ACON-studs, utan kan även flyttas dit din fantasi tar dig. Baby Acon är en studsmatta som är gjord för att flyttas, redo för allt och kommer garanterat att bli språngbrädan för din nästa inspiration. Om du är nybörjare på att hoppa på en studsmatta är det den perfekta startmodellen för alla familjer som vill ha lite äventyr!

Acon Air 1,8 m Trampoliini

Kolla in Baby Acon