Dagens utbud av konsoler, spel och streamingstjänster är så enormt stort att det nästan känns som om hela vår existens på ett eller annat sätt är programmerad för och kring dessa skärmar. Samtidigt som teknologin och de innovationer som den har möjliggjort har gjort livet enklare på många sätt, kan de små och enkla nöjen i vardagen överskuggas av allt detta.

Att spendera tid utomhus är viktigt av många anledningar. En rask promenad mitt under en arbets- eller skoldag kant till exempel öka din energi och hjälpa dig att fokusera bättre inför utmaningarna i slutet av dagen. Planera lite kvalitetstid för hela familjen ute i friska, till exempel genom att leka på ACON-studsmattan eller gå på en höstvandring i skogen.

Lugna ditt sinne

En av de största fördelarna med att vara utomhus är att en promenad eller liknande aktiviteter i naturen ger dig möjligheten att ta en stund för att avslappna och lugna ner ditt sinne. Apparater som vi ständigt känner oss knutna till överstimulerar våra sinnen, vilket kan leda till rastlöshet, sömnproblem och till och med ångest. Ta en promenad i slutet av en utmanande dag eller har roligt utomhus på ACON-studsmattan. Att stänga skärmarna gör underverk för sinnet och håller kroppen aktiv – något so vi alla borde sträva efter.

Förbättra ditt immunförsvar

Att bara stanna inomhus kan försvaga ditt immunförsvar på många sätt. Vårt immunförsvar fungerar bäst när vi ändra vår miljö, så att vara utomhus gör susen för att stärka vårt immunförsvar. Luften i våra hem blir snabbt instängt och tungt, särskilt under dessa långa perioder med distansarbete. Därför är det viktigt att gå ut så ofta som möjligt. Kom också ihåg att öppna fönstren och låta den friska luften flöda in i ditt hem.

Om du kan lägga till lite motion och utomhusaktiviteter som studsmattehoppning, promenader eller pausgympa i din dagliga rutin kommer du att se ännu större förbättringar av din allmänna hälsa. Ta på dig kläder som passar vädret och njut av utomhusaktiviteter året runt.

Utveckla din koncentration

Har du svårt att koncentrera dig på ditt arbete eller dina studier? En möjlig lösning finns bakom utedörren. Att tillbringa timmar inom fyra väggar kan dela till hjärndimma, koncentrationssvårigheter och en generellt tung och trött känsla. Att gå ut fräschar upp ditt sinne och putsar hjärnan från all dimma. En tur utomhus mitt under arbetsdagen gör dig också mer avslappnad och ger lite andrum, vilket hjälper dig att skärpa din koncentration för resten av dagen. Du kommer in uppfriskad och redo att ta dig an arbete och skola med ny energi.

Dagliga utomhusaktiviteter är också viktiga för unga och deras förmåga att koncentrera sig på studierna. Det är ju naturligtvis därför skolorna också har raster. Redan 20 minuters utomhusvistelse kan främja koncentrationen och hjälpa att orka bättre i skolan. Ta med ditt barn ut och tillbringa ”rasten” tillsammans.

Mot en hälsosammare livsstil

Många av oss spenderar mer tid än vi borde framför skärmar och oftast liggandes i sängen, soffan eller stolen. Om du kombinerar detta med en skål med chips eller godis kan du snabbt utveckla ohälsosamma vanor som är svåra att bryta. Uppmuntra alla i familjen att stänga av sina apparater under några timmar när ni går ut på en promenad eller gör något roligt tillsammans, och när ni kommer hem igen kan ni förbereda ett hälsosamt mellanmål. Gör det till ett mål att lära dina barn sunda vanor och rutiner från en tidig ålder. Hälsosamma vanor lär man sig hemma och vanorna kommer att vara viktiga långt in i ungdoms- och vuxenlivet.

Att vara utomhus är utan tvekan ett av de bästa sätten för att förbättra den allmänna hälsan. Det kan lugna ditt sinne och förbättra din koncentration, och när du blandar in lite motion utomhus blir det en oslagbar kombination. Hoppa på ACON-studsmattan året runt – det är ett utmärkt sätt att få hela familjen att vara utomhus tillsammans.

Beställ nu