Den digitala eran har haft en positiv inverkan på många människor, både i yrkeslivet och i privatlivet. Vi kan vara i kontakt med människor över hela världen, men tiden framför skärmarna kan innebära att tiden med nära och kära förkortas. En annan utmaning är att hitta aktiviteter som får vuxna, och framför allt barn, att lämna skärmarna och apparaterna och gå ut i det friska.

Många föräldrar säger till sina barn att de ska gå ut en stund, men om de inte erbjuds något roligt och meningsfullt att göra kommer de att gå in igen inom några minuter. Om du har plats på gården kan du sätta upp en ACON-studsmatta. Det är det perfekta sättet att få barnen att göra det som barn ska göra – hoppa, leka och ha det roligt. Att hoppa på en studsmatta är bra för hela familjen, och det finns många fler fördelar än att bara få bort barnen från skärmarna.

Studsmattan är för alla

En av de bästa sakerna med att äga en studsmatta är att alla kan njuta och få nytta av den. Det är den perfekta trädgårdsaktiviteten och utomhushobbyn för både stora och små. Alla kan använda studsmattan på ett sätt som passar en själv och få en uppfriskande motion för både kropp och sinne. Det bästa av allt är att studsandet är skonsamt för lederna, så även om du känner dig lite rostig och stel till början, så stretchar och aktiverar studsmattans elastiska hoppyta försiktigt dina leder och muskler på precis rätt sätt.

Tryggt nöje

När ett barn lär sig att gå faller det ofta omkull, men reser sig alltid upp igen. Detta är naturligt för barn, men inte så vanligt för vuxna något mer. När vi vuxna faller omkull kan det även vara ganska smärtsamt. Detta leder ofta till att vuxna undviker de flesta utomhussporterna och lekarna på gården där det finns en liten risk för skador. Du behöver dock inte oroa dig för detta på en studsmatta! Att ramla på en studsmatta är praktiskt taget riskfritt och säkerhetsnätet minskar risken för skador ytterligare. Studsmattehoppandet är en av de säkraste motionsformerna som hela familjen kan njuta av tillsammans och skratta åt varandras kullerbyttor.

Studsmattan uppmuntrar till motion

Som vuxna förstår vi behovet av motion, men det är inte lätt att förklara det för ett litet barn. Det är viktigt att uppmuntra och inspirera barn till regelbunden motion redan under deras unga år. All fysisk aktivitet ska vara roligt, givande och trevligt för alla. Att hoppa på en studsmatta är till exempel en rolig aktivitet som du kan göra tillsammans med dina barn. Lär er tricks och hopp tillsammans, eller till och med dansövningar och yogapositioner. Dina barn kommer att ta intryck av dig och när de ser dig glad och ha roligt kommer de att associera alla dessa positiva känslor med att vara aktiv och röra på sig. Detta kommer även motivera dem att leka och röra på sig spontant också.

Boka tid i kalendern för att hoppa

I dagens hektiska livsstil blir det allt svårare att hitta tid för motion. Efter arbetet, skolan och oändliga sysslor är allt vi vill göra i slutet av en hektisk dag att titta några timmar på tv och gå och lägga sig. Men bara 30 minuters daglig motion är ett perfekt sätt att umgås med familjen och hålla sig aktiv och frisk. Den bästa tiden att hoppa och motionera tillsammans är möjligtvis när alla kommer hem från jobbet eller skolan på eftermiddagen eller tidigt på kvällen. Ett roligt pass på studsmattan är det perfekta sättet att hoppa bort från den hektiska dagen och all stress. När alla har hoppat av studsmattan är det dags att sätta sig ner och äta middag och koppla av resten av kvällen.

Oavsett konditionsnivå, ålder eller vikt. Om du kan röra på dig kan du ha det roligt på en studsmatta. Studsmattan från ACON är den perfekta aktiviteten för att få dig och din familj ibland bort från alla skärmar och ut i det friska på ett roligt och säkert sätt!

Se samling